Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Aszalt szilvás sertéssült

default user icon
1 3.8/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 2,5 dl erős fekete tea
  • 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 darabka citromhéj
  • 1 kg sertéskaraj
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 evőkanál ételízesítő
  • 3 evőkanál napraforgóolaj
  • 3 sülthússzaft-kocka
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál almalekvár
  • 1 evőkanál étkezési keményítő

Elkészítés

    Előkészítés: A teában elkeverjük a mézeskalács fűszerkeveréket, a citrom héját, és 1 órára beleáztatjuk az aszalt szilvát. A húst éles, hosszú pengéjű késsel a lehető legnagyobb lappá vágjuk (kérjük meg a hentest!). A petrezselymet leöblítjük, apóra vágjuk.

    Elkészítés: A húst kiterítjük, rászórjuk a petrezselymet, kiveszünk 12 szem aszalt szilvát a pácléből, és szétosztjuk a húson. Megszórjuk az ételízesítővel, feltekerjük, és konyhai cérnával megkötözzük. A sütőt 200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Felforrósítjuk az olajat, a húst körös-körül megpirítjuk benne, majd lefedhető tűzálló tálba/tepsibe fektetjük. A serpenyőbe öntünk 5 dl vizet, beledobjuk a sülthússzaft-kockát, és felforraljuk. A levet a húsra öntjük, lefedjük az edényt, és a húst a sütőben kb. 70 percig sütjük. Kisebb edényben felforrósítjuk a vajat, és belekeverjük az alma lekvárt (ribizlilekvár is jó). A húsra kenjük, és fedetlenül pirosra sütjük (esetleg grillezzük). A pecsenyelevet tálkába szűrjük. A maradék aszalt szilvát kis kockákra vágjuk, és a pecsenyelében felforrósítjuk. Ha túl híg, étkezési keményítővel besűrítjük. A húst szeletekre vágjuk, a szósszal leöntjük, és burgonyagombóccal körítve kínáljuk.

    Munka: kb. 30 perc
    Fogyasztható: kb. 1 óra 45 perc múlva
    1 adag: 816 kcal

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Lucian
A feltekert-megtűzött húst miért a sütőben pirítod meg-megforgatva? Nem túl bonyolult ez?

Hasonló Receptek

Magazin