Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Aszalt szilvás rolád

MME MME
5/5
90 perc
mester
megfizethető
4 adag

Elkészítés

Előkészítés: A hússzeleteket leöblítjük, papírkendővel szárazra törölgetjük, és vágódeszkára fektetjük. Letakarjuk folpackkal (a rostok épségének megőrzése miatt), szelíden kiverjük-elvékonyítjuk őket. A zsályaleveleket leöblítjük. A hagymákat és a fokhagymagerezdeket meghámozzuk, a hagymát felkarikázzuk.
Elkészítés: Beletekerünk 1-1 szelet baconba 8 nagy aszalt szilvát, és fogvájóval megtűzzük őket. Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beletesszük a szilvás szalonnatekercseket, és mérsékelt tűzön, minden oldalunkon megsütjük-pirítjuk. Kivesszük, kihűtjük, majd kihuzigáljuk belőlük a fogvájókat. Mindegyik hússzelet közepére 1-1 zsályalevelet helyezünk (vagy nagyobb csipet szárított zsályát szórunk), belegöngyölünk 2-2 szalonnás szilvát, fogvájóval megtűzzük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. (Ha túlságosan kerekek a hússzeletek, hosszában kettévágjuk, és csak 1-1 szalonnás aszalt szilvával tekerjük fel.) Felforrósítjuk a serpenyőben lévő zsiradékot, beletesszük a hústekercseket, és erős tűzön, minden oldalukon hirtelen megkapatjuk őket. Hozzáadjuk a fehérbort, a hagymát és az áttört fokhagymát, majd fedő alatt, mérsékelt tűzön puhára pároljuk (35-40 perc). Kivesszük a serpenyőből a roládokat, és alufóliával letakarva melegen tartjuk őket. A pecsenyeléhez adjuk a maradék aszalt szilvát és a vörösbort, majd erős tűzön sűrűre beforraljuk, végül ízlés szerint utánasózzuk, borsozzuk. Kihúzzuk a hústekercsekből a fogvájókat, előmelegített tálra rendezzük őket, és köréjük szedjük a szilvás mártást. Burgonyapüré vagy krokett illik hozzá.

Megjegyzés

1 adag: 1693 kJ/405 kcal
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss