Először a mézet és a zsírt (vagy a vajat) összeolvasztom.
Egy tálban alaposan elkeverem a tojássárgáját, az egész tojást, a porcukrot, a mézeskalácsfűszert és a tejfölt. Ezután hozzáadom a zsírral megolvasztott mézet.
A lisztet alaposan elkeverem a szódabikarbónával, majd ráöntöm a folyékony hozzávalókat és egy fakanállal jól elkeverem, majd átgyúrom.
A tálat egy fóliával lefedem, és másnapig hűtőbe teszem.
A töltelékhez az aszalt szilvákat megtöltöm szilvalekvárral.
Vizes kézzel, csapott evőkanálnyi darabokat veszek ki a puszedli masszából, golyót formázok belőle, melyet ellapítok, a közepébe helyezem a szilvalekvárral töltött aszalt szilvát. Összezárom a tésztát, újra gombócot formázok belőle és így rakom a sütőpapíros tepsire egymástól kellő távolságra.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 9-10 perc alatt készre sütöm.
A kész sütit hagyjuk a tepsin kihűlni.
A csokit vízgőz fölött megolvasztom folyamatos keverés közben a kevés olajjal, aztán a kihűlt puszedliket belemártom és rácson hagyom megdermedni.