Az aszalt szilvát meleg vízben megmossuk, majd vízben megfőzzük. Leszűrjük, kimagozzuk, felöntjük a vörösborral. Cukrot adunk hozzá, felforraljuk és puhára főzzük. Leszűrjük, éles késsel kisebb darabokra vágjuk, majd őrölt fehérborssal és felaprított petrezselyemmel összekeverjük. A pulykamellszeleteket kiveregetjük, sózzuk, borsozzuk.. A szilvapépet a ússzeletek egyik felére kenjük, összetekercseljük és zsineggel összekötözzük. A tekercseket egyenként kivajazott alufóliára fektetjük és lazán becsomagoljuk. Tepsibe vagy tűzálló tálba fektetjük és forró sütőben pirosra sütjük. Burgonyapürével kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre