Előkészítés: Az aszalt szilvát átmossuk, és egy éjszakára langyos vízbe beáztatjuk.
Elkészítés: A hússzeleteket kissé kiklopfoljuk, ízlés szerint megszórjuk sóval, borssal és szerecsendióval. A kétféle szalonnából összesen 4 szeletet (2 ilyen, 2 olyan) felváltva egymás mellé fektetünk, hogy kissé fedjék egymást. Erre tesszük a húst, majd az egyik végébe felsorakoztatunk néhány szem (kb. 5-6) kimagozott szilvát. Az egészet feltekerjük. A tepsibe beleszórjuk a kiló sót és erre fektetjük a húsroládokat. Előmelegített sütőben kb. másfél óra alatt pirosra megsütjük. Burgonyapürével és birsalmakompóttal, valamint egy kis rosé borral isteni vacsora.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre