Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Aszalt szilvás nyársak

MME MME
3/5
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A csirkemájat megmossuk, hártyáitól megtisztítjuk, szétvesszük a két darabot, és száraza töröljük. Az aszalt szilvát annyi vízbe tesszük, amennyi ellepi. Felforraljuk, majd leöntjük a levét, hagyjuk hűlni.

Elkészítés: A májakat fél-fél szalonnaszeletbe betekerjük. Kevés borssal megszórjuk. A nyársakra váltakozva feltűzdeljük a szalonnás batyucskákat és az aszalt szilvát. Nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beletesszük a nyársakat, és közepes tűzön mindkét oldalukat piros ropogósra sütjük, kb. 10 perc alatt.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 415 kcal

Megjegyzés

Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss