Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Aszalt szilvás nyársak

default user icon
3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 50 dkg csirkemáj
  • 25 dkg aszalt szilva (magozott)
  • 15 dkg szeletelt bacon
  • 4 evőkanál olaj

Elkészítés

    Előkészítés: A csirkemájat megmossuk, hártyáitól megtisztítjuk, szétvesszük a két darabot, és száraza töröljük. Az aszalt szilvát annyi vízbe tesszük, amennyi ellepi. Felforraljuk, majd leöntjük a levét, hagyjuk hűlni.

    Elkészítés: A májakat fél-fél szalonnaszeletbe betekerjük. Kevés borssal megszórjuk. A nyársakra váltakozva feltűzdeljük a szalonnás batyucskákat és az aszalt szilvát. Nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beletesszük a nyársakat, és közepes tűzön mindkét oldalukat piros ropogósra sütjük, kb. 10 perc alatt.

    Munka: kb. 30 perc
    Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
    1 adag: 415 kcal

Megjegyzés

Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin