Aszalt szilvás-mandulás pulykamell almás tócsnival

default user icon
1 4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 70 dkg pulykamell
  • 12 dkg aszalt szilva
  • 1 dl vörösbor
  • fél szál póréhagyma finomra vágva
  • 25 dkg gomba finomra vágva
  • 5 dkg bacon apróra vágva
  • 10 dkg aprított mandula
  • 0,5 dl olívaolaj
  • bors
  • bazsalikom
  • 3 dkg zsemlemorzsa
  • Az almás tócsnihoz:
  • hámozott burgonya
  • hámozott alma
  • szerecsendió
  • fahéj
  • bors
  • liszt
  • tej
  • tojás
  • A vörösboros raguhoz:
  • meggybefőtt
  • aszalt szilva
  • vörösbor
  • szerecsendió
  • fahéj
  • szójaszósz
  • borókabogyó
  • koriander
  • vad fűszerkeverék

Elkészítés

    Elkészítés: Az aszalt szilvát vörösborba áztatjuk. Az olívaolajban megpirítjuk a szalonnát, a pórét és a gombát. Ízesítjük sóval, borssal, bazsalikommal. Hozzáadjuk a tört mandulát, majd a beáztatott szilvát. Levesszük a tűzről, hűlni hagyjuk.

    A pulykaszeleteket kicsit kiklopfoljuk, alufóliára fektetjük, sózzuk. A töltelékbe beleszórjuk a morzsát, majd elosztjuk a pulykaszeleteken. Feltekerjük, az alufóliával légmentesen lezárjuk a tekercseket, majd 160 fokos sütőben 25 perc alatt megsütjük.

    Miután elkészült, kicsomagoljuk, és serpenyőben forró olajban átforgatjuk, hogy szép piros legyen.

    Az almás tócsnihoz sűrű palacsintatésztát készítünk. Nyers krumplit és hámozott almát teszünk bele. Ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval, fahéjjal. Kevés olajban kisütjük.

    A vörösboros raguhoz a borókabogyót, koriandert és a vadfűszereket vízzel felfőzzük, leszűrjük. A befőtt levét a borral elkeverjük. Ehhez és a főzethez adjuk a meggyet és az aszalt szilvát. Ízesítjük sóval, szerecsendióval, fahéjjal, szójaszósszal. Keményítővel sűrítjük.

    A pulykamelltekerseket ferdén szeletelve, az almás tócsnival és a fűszeres mártással tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Török Mária 2 évvel ezelőtt
Hogy kell azt érteni, hogy a töltelékbe beleszórom a morzsát? Milyen töltelékbe? Aztán a föltekerés sem világos: hemger alakúvá tekerem szeletenként a fóliában, vagy csak becsomagolom szeletenként a főliába?

Hasonló Receptek