RECEPT

« vissza

Aszalt szilvás-mandulás pulykamell almás tócsnival

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Aszalt szilvás-mandulás pulykamell almás tócsnival

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 38
  • Elküldve: 23

Hozzávalók:

  • 70 dkg pulykamell
  • 12 dkg aszalt szilva
  • 1 dl vörösbor
  • fél szál póréhagyma finomra vágva
  • 25 dkg gomba finomra vágva
  • 5 dkg bacon apróra vágva
  • 10 dkg aprított mandula
  • 0,5 dl olívaolaj
  • bors
  • bazsalikom
  • 3 dkg zsemlemorzsa
  • Az almás tócsnihoz:
  • hámozott burgonya
  • hámozott alma
  • szerecsendió
  • fahéj
  • bors
  • liszt
  • tej
  • tojás
  • A vörösboros raguhoz:
  • meggybefőtt
  • aszalt szilva
  • vörösbor
  • szerecsendió
  • fahéj
  • szójaszósz
  • borókabogyó
  • koriander
  • vad fűszerkeverék

Elkészítés:

Az aszalt szilvát vörösborba áztatjuk. Az olívaolajban megpirítjuk a szalonnát, a pórét és a gombát. Ízesítjük sóval, borssal, bazsalikommal. Hozzáadjuk a tört mandulát, majd a beáztatott szilvát. Levesszük a tűzről, hűlni hagyjuk.

A pulykaszeleteket kicsit kiklopfoljuk, alufóliára fektetjük, sózzuk. A töltelékbe beleszórjuk a morzsát, majd elosztjuk a pulykaszeleteken. Feltekerjük, az alufóliával légmentesen lezárjuk a tekercseket, majd 160 fokos sütőben 25 perc alatt megsütjük.

Miután elkészült, kicsomagoljuk, és serpenyőben forró olajban átforgatjuk, hogy szép piros legyen.

Az almás tócsnihoz sűrű palacsintatésztát készítünk. Nyers krumplit és hámozott almát teszünk bele. Ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval, fahéjjal. Kevés olajban kisütjük.

A vörösboros raguhoz a borókabogyót, koriandert és a vadfűszereket vízzel felfőzzük, leszűrjük. A befőtt levét a borral elkeverjük. Ehhez és a főzethez adjuk a meggyet és az aszalt szilvát. Ízesítjük sóval, szerecsendióval, fahéjjal, szójaszósszal. Keményítővel sűrítjük.

A pulykamelltekerseket ferdén szeletelve, az almás tócsnival és a fűszeres mártással tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Bozsik Erzsébet küldte. Köszönjük!

Fotó: AS

Összes hozzászólás: 1 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2014. január 2. (csütörtök) 13:43
    Hogy kell azt érteni, hogy a töltelékbe beleszórom a morzsát? Milyen töltelékbe? Aztán a föltekerés sem világos: hemger alakúvá tekerem szeletenként a fóliában, vagy csak becsomagolom szeletenként a főliába?
Receptválogatás
Forró és tartalmas téli levesek
A hidegben áldás egy tányér gazdag leves. Téli leveseink közül válogattuk a legfinomabbakat!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Karfiolleves pirított karfiolból Karfiolleves pirított karfiolból
Bőrös ropogós malacsült Bőrös ropogós malacsült
Csirkemell mustáros palacsinta-bundában Csirkemell mustáros palacsinta-bundában
Csőben sült sajtos-tejfölös zöldbab fűszeres csirkemájjal Csőben sült sajtos-tejfölös zöldbab fűszeres csirkemájjal
Ünnepi túró rudi torta Ünnepi túró rudi torta
Túrós-lilahagymás-kolbászos pogácsa Túrós-lilahagymás-kolbászos pogácsa
Panda maci szelet Panda maci szelet
Kozák sapka (hólabda) Kozák sapka (hólabda)
Karácsonyi zserbó szelet Karácsonyi zserbó szelet
Sopa de ajo (spanyol fokhagymaleves) Sopa de ajo (spanyol fokhagymaleves)
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123213_makos-suti-110.jpg Mákos sütemények

A mákos desszertek - sütik, piték, rétesek - egész évben kedvenceink, az év vége felé mégis kiemelt szerepet kap a mágikus mák.…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123206_puncs-110.jpg A jó puncs nem pancs!

A téli, ünnepi italkínálat egyik kedvence a puncs. Az angol eredetű ital könnyen összeállítható, rengeteg változata létezik, s…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123193_tulipan-kalacs-110.jpg Forró levesek, ünnepi menü és a tulipános kalács

A reggeli kávémat kortyolgatom, és próbálok visszaemlékezni az elmúlt két hét történéseire. Nem könnyű, mert sűrű és gyorsan…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123181_muzli-110.jpg Müzli - nem csak reggelire

A müzli tejjel vagy joghurttal egészséges reggeli, de ennél sokkal többet is tud. A száraz müzlikeverékek már minden üzlet polcán…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123175_tortilla-110.jpg Mi lehet lepény, lap és chips? A tortilla!

Attól függően, hogy melyik országban esszük, a tortilla lehet magas burgonyás lepény, lapos, feltekerhető lepény vagy ropogós,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123158_thai-curry-110.jpg Kókusztejes zöldségcurry thai stílusban

A különféle curryk a dél-ázsiai konyhák nagyszerű fogásai. Hideg időben pedig az ember sokszor vágyik valami fűszeres, melengető,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123165_receptverseny-110.jpg Karácsonyi receptverseny!

Advent és karácsony környéke a legizgalmasabb időszak a konyhában. Tervezgetünk, sütünk, kipróbálunk, tesztelünk, hogy az…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121953_repatorta-110.jpg Répatorta, a szükségből lett kedvenc

A répatortát előbb ismertük a viccekből, minthogy bárki evett volna. A nyolcvanas évek nyuszikás vicce után lassan maga a…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
előző recept
következő recept