Részletes receptkereső »
  •  

RECEPT

« vissza

Aszalt szilvás-mandulás pulykamell almás tócsnival

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Aszalt szilvás-mandulás pulykamell almás tócsnival

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 37
  • Elküldve: 23

Hozzávalók:

  • 70 dkg pulykamell
  • 12 dkg aszalt szilva
  • 1 dl vörösbor
  • fél szál póréhagyma finomra vágva
  • 25 dkg gomba finomra vágva
  • 5 dkg bacon apróra vágva
  • 10 dkg aprított mandula
  • 0,5 dl olívaolaj
  • bors
  • bazsalikom
  • 3 dkg zsemlemorzsa
  • Az almás tócsnihoz:
  • hámozott burgonya
  • hámozott alma
  • szerecsendió
  • fahéj
  • bors
  • liszt
  • tej
  • tojás
  • A vörösboros raguhoz:
  • meggybefőtt
  • aszalt szilva
  • vörösbor
  • szerecsendió
  • fahéj
  • szójaszósz
  • borókabogyó
  • koriander
  • vad fűszerkeverék

Elkészítés:

Az aszalt szilvát vörösborba áztatjuk. Az olívaolajban megpirítjuk a szalonnát, a pórét és a gombát. Ízesítjük sóval, borssal, bazsalikommal. Hozzáadjuk a tört mandulát, majd a beáztatott szilvát. Levesszük a tűzről, hűlni hagyjuk.

A pulykaszeleteket kicsit kiklopfoljuk, alufóliára fektetjük, sózzuk. A töltelékbe beleszórjuk a morzsát, majd elosztjuk a pulykaszeleteken. Feltekerjük, az alufóliával légmentesen lezárjuk a tekercseket, majd 160 fokos sütőben 25 perc alatt megsütjük.

Miután elkészült, kicsomagoljuk, és serpenyőben forró olajban átforgatjuk, hogy szép piros legyen.

Az almás tócsnihoz sűrű palacsintatésztát készítünk. Nyers krumplit és hámozott almát teszünk bele. Ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval, fahéjjal. Kevés olajban kisütjük.

A vörösboros raguhoz a borókabogyót, koriandert és a vadfűszereket vízzel felfőzzük, leszűrjük. A befőtt levét a borral elkeverjük. Ehhez és a főzethez adjuk a meggyet és az aszalt szilvát. Ízesítjük sóval, szerecsendióval, fahéjjal, szójaszósszal. Keményítővel sűrítjük.

A pulykamelltekerseket ferdén szeletelve, az almás tócsnival és a fűszeres mártással tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Bozsik Erzsébet küldte. Köszönjük!

Fotó: AS

Összes hozzászólás: 1 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2014. január 2. (csütörtök) 13:43
    Hogy kell azt érteni, hogy a töltelékbe beleszórom a morzsát? Milyen töltelékbe? Aztán a föltekerés sem világos: hemger alakúvá tekerem szeletenként a fóliában, vagy csak becsomagolom szeletenként a főliába?
Receptválogatás
Friss paprikával és paradicsommal
Szezonban az igazi, akár nyersen, akár sütve-főzve, az aromás szabadföldi zöldségekkel rengeteg ízletes étel készülhet!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Csirkepörkölt galuskával Csirkepörkölt galuskával
Citromvarázs III. Citromvarázs III.
Amerikai palacsinta XI. Amerikai palacsinta XI.
Rántott csirkemell chips-bundában Rántott csirkemell chips-bundában
Marokkói paradicsomleves fűszeres húsgombócokkal Marokkói paradicsomleves fűszeres húsgombócokkal
Padlizsános tésztatorta Padlizsános tésztatorta
Fűszeres cukkinikenyér Fűszeres cukkinikenyér
Datolyás turmix Datolyás turmix
Samosa Samosa
Palacsinta (alaprecept) VI. Palacsinta (alaprecept) VI.
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122606_gasztro-110.jpg Szeptemberi gasztroprogramok

Az ősz ezernyi programmal várja a nyaralásból visszatérőket. Az ország számos pontján tartanak szüreti fesztiválokat, lesz…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122624_kakaos-csiga-110.jpg Gyerekkori kedvencek

Említettem a múlt héten, hogy a párom édesanyja nálunk vendégeskedett közel két hétig. Ez időre sokszor átvette a stafétabotot a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122613_marinalt-gomba-110.jpg Marinált barnacsiperke friss oregánóval

A friss csiperke, legyen barna vagy fehér, egyaránt remek alapanyag! Szívesen készítek belőle finomságokat, és talán az is igaz,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122574_koriander-110.jpg Koriander, a különleges

A koriander, amelynek gyökerét, termését, valamint friss, üde zöld leveleit egyaránt hosszú ideje fogyasztja az emberiség a világ…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/117000/117514_salsa-110.jpg Sugo, salsa: a sokoldalú paradicsomszósz

Az ősi gyökerekkel bíró salsa és a paradicsomot Európával elfogadtató sugo talán a legékesebb bizonyítéka annak, hogy milyen…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122567_csirkemajas-taska-110.jpg Mandula konyhai kalandjai

Mindenek előtt szeretnék bemutatkozni. 22 éves egyetemista lány vagyok, a fővárosban tanulok és élek immár 4 éve. Gyerekkoromat…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122619_kkk-cimlap-110.jpg Megjelent a Kiskegyed Konyhája szeptemberi száma

Szeretjük a Kiskegyed Konyháját. Sok-sok recept (a Mindmegettén is megtalálhatóak a régebbi számok receptjei!), kulináris…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122550_aegon-110.jpg Mennyibe kerül a gyerek?

A nőgyógyászra a pénzt eltetted? Anyukádék meg tudják venni a babaágyat? Kapunk kölcsön bébi monitort?... és megannyi hasonló…

Napi tipp
A túró nagyon sokoldalúan felhasználható alapanyag, a gyors szendvicskrémek kedvelt alapanyaga, és rengeteg jobbnál-jobb desszert fontos eleme. Kérd receptjeinket hírlevélben is! ►
Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept