Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Aszalt szilvás húsos káposzta

120 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: Kockázzuk fel a csülökhúst, az oldalast pedig a szokott módon szeljük fel. Ha nagyon savanyú a káposzta, akkor mossuk át, ha nem, akkor hagyjuk békén.

Vegyük elő azt a szép piros bonyhádit, olvasszunk benne jó evőkanálnyi sertészsírt, és forgassuk át rajta a húsokat. Ezután adjuk hozzá a káposztát, az apróra vágott vöröshagymát és a leöblített magozott aszalt szilvát. Erős karunk és egy jóképű fakanál segítségével keverjük össze, és annyi vízzel öntsük fel, hogy ellepje. Sózzuk, hintsük meg a szemes borssal, tegyük bele a babért. Fedjük le, és közepes lángon főzzük készre.

Tálaljuk tejföllel meglocsolva, friss toronyi kenyérrel körítve, és ne felejtsünk el felbontani mellé egy szép rajnai rizlinget sem.

Ezek is érdekelhetnek