Elkészítés: Kockázzuk fel a csülökhúst, az oldalast pedig a szokott módon szeljük fel. Ha nagyon savanyú a káposzta, akkor mossuk át, ha nem, akkor hagyjuk békén.
Vegyük elő azt a szép piros bonyhádit, olvasszunk benne jó evőkanálnyi sertészsírt, és forgassuk át rajta a húsokat. Ezután adjuk hozzá a káposztát, az apróra vágott vöröshagymát és a leöblített magozott aszalt szilvát. Erős karunk és egy jóképű fakanál segítségével keverjük össze, és annyi vízzel öntsük fel, hogy ellepje. Sózzuk, hintsük meg a szemes borssal, tegyük bele a babért. Fedjük le, és közepes lángon főzzük készre.
Tálaljuk tejföllel meglocsolva, friss toronyi kenyérrel körítve, és ne felejtsünk el felbontani mellé egy szép rajnai rizlinget sem.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre