Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Aszalt szilvás húsos káposzta

5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 40 dkg oldalas
  • 50 dkg csülökhús
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • jó maréknyi aszalt szilva
  • 3 babérlevél
  • pár szem egész bors
  • zsír
  • tejföl

Elkészítés

    Elkészítés: Kockázzuk fel a csülökhúst, az oldalast pedig a szokott módon szeljük fel. Ha nagyon savanyú a káposzta, akkor mossuk át, ha nem, akkor hagyjuk békén.

    Vegyük elő azt a szép piros bonyhádit, olvasszunk benne jó evőkanálnyi sertészsírt, és forgassuk át rajta a húsokat. Ezután adjuk hozzá a káposztát, az apróra vágott vöröshagymát és a leöblített magozott aszalt szilvát. Erős karunk és egy jóképű fakanál segítségével keverjük össze, és annyi vízzel öntsük fel, hogy ellepje. Sózzuk, hintsük meg a szemes borssal, tegyük bele a babért. Fedjük le, és közepes lángon főzzük készre.

    Tálaljuk tejföl lel meglocsolva, friss toronyi kenyérrel körítve, és ne felejtsünk el felbontani mellé egy szép rajnai rizlinget sem.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin