Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Aszalt szilvás-diós pulykamell

default user icon
1 4.4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 80 dkg pulykamell,
  • 3-4 gerezd fok hagyma,
  • 2 dl tej,
  • 1-1 dl vörös- és fehérbor,
  • 10 dkg aszalt szilva,
  • 5 dkg darált dió,
  • 2-3 alma,
  • szegfűszeg,
  • citromlé,
  • áfonyalekvár

Elkészítés

    Elkészítés: A húst szeletekre vágom, 1 éjjelre fokhagymás, sós tejbe áztatom. A kimagozott szilvát 1 éjjelre vörösborba teszem. Másnap a húst leitatom, és a forró tejjel leforrázott diót rákenem. Erre szilvaszemet helyezek, majd felgöngyölöm, és összekötöm cérnával.
    Forró zsíradékban pirosra sütöm. Tűzálló tálban fehérbort aláöntve készre párolom. A meghámozott, félbevágott almát szegfűszeggel, cukorral, citrommal megpárolom. Lecsöpögtetve a magházába 1 kanál áfonyalekvárt teszek. Krumplipürével kínálom.

Megjegyzés

Nem kell megijedni a sós és édes együttes ízétől! Megyei szinten pályázatot nyert recept. A család kedvence már 3 éve.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

szabana
Nagyon finom. Mindenkinek ajánlom.

Hasonló Receptek

X

Nem ez a legjobb Aszalt szilvás-diós pulykamell recept?


Magazin