Elkészítés: A húst szeletekre vágom, 1 éjjelre fokhagymás, sós tejbe áztatom. A kimagozott szilvát 1 éjjelre vörösborba teszem. Másnap a húst leitatom, és a forró tejjel leforrázott diót rákenem. Erre szilvaszemet helyezek, majd felgöngyölöm, és összekötöm cérnával.
Forró zsíradékban pirosra sütöm. Tűzálló tálban fehérbort aláöntve készre párolom. A meghámozott, félbevágott almát szegfűszeggel, cukorral, citrommal megpárolom. Lecsöpögtetve a magházába 1 kanál áfonyalekvárt teszek. Krumplipürével kínálom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre