Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Aszalt szilvás csirkefazék

default user icon

Hozzávalók

  • 3 ek olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 db egész csirkecomb
  • 1 tk só
  • ½ tk kurkuma
  • 1 tk őrölt római kömény
  • ½ tk csilipehely
  • 20 dkg passzírozott paradicsom
  • sáfrány
  • 1 db fahéjrúd
  • 2 dkg friss gyömbér
  • 15 dkg aszalt szilva
  • 2 db lime
  • 1 dl főzőtejszín
  •  

Elkészítés

    1. Az olajat felforrósítjuk, majd a meghámozott és finomra vágott vörös- és fokhagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a megmosott, félbevágott és lebőrözött combokat. Megsózzuk, hozzákeverjük a kurkumát, a római köményt és a csilipelyhet, és 5-10 percig pirítjuk. Hozzáöntjük a paradicsomot és egy kevés vizet.
    2. A raguba  keverünk 1 csipet sáfrányt, beletesszük a fahéjat, a meghámozott és lereszelt gyömbért, valamint a megmosott aszalt szilvát, majd belecsavarjuk a lime-ok levét. Kevergetve, közepes lángon főzzük az egészet kb. 40 percig, amíg a hús puhára fő. Végül hozzákeverjük a tejszínt, és forralunk rajta még egyet. Petrezselyemlevelekkel és aprított mandulával megszórva tálalhatjuk.

    7 EGYSZERŰ CSIRKÉS EGYTÁLÉTEL HÉTKÖZNAP ESTÉKRE >>>

    7 RECEPT CSIRKEMELLBŐL, AMIBŐL MINDENKI REPETÁZIK >>>

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin