A gyümölcsöket és a nagyobb olajos magokat apróra vágjuk. A buborékformát egy masszívabb tepsibe tesszük és kivajazzuk.
Veszünk két nagyobb tálat. Az egyikbe a tojások fehérjét, a másikba a tojások sárgáját tesszük. A sárgájához hozzáadunk 1 evőkanál porcukrot és a vaníliás cukrot, és robotgéppel fehéredésig keverjük. Hozzátesszük a sót és a fűszerkeveréket és apránként a lisztet. Jól kikeverjük.
A tojások fehérjét 0,5 evőkanál porcukkoral keményre verjük keményre. Felét óvatosan belekeverjük a lisztes masszába.
A mag-gyümölcs mixet és a csokoládét hozzáöntjük a tésztához, és óvatosan összekeverjük, majd beleforgatjuk a hab másik felét. Ha még sűrűnek találjuk a tésztát, kevés folyadékkal lazítunk rajta.
A kész tésztából, egy kanál segítségével egyenként feltöltjük a forma buborékait. Mindegyik buborékba - óvatosan - belenyomunk 1-1 egész aszalt szilvát. A maradék tésztával feltötjük a formát, majd 165 fokon 25 percig sütjük. Megvárjuk, míg kihűl.
Gyümölcs/Püspökkenyér recept "Bubble" sütőformához. A kandírozott narancshéj nagyon feldobja az ízét és az sem árt neki - ennyi édes mellett -, ha az egyik olajos mag sós. - finomgolyók
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!