Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Aszalt szilvás buborékkenyér

default user icon

Hozzávalók

  • 4 db tojás
  • 12 dkg búzafinomliszt
  • 36 db aszalt szilva (puha)
  • 20 dkg olajos mag és aszalt gyümölcs vegyesen
  • 6 dkg étcsokoládé vagy tejcsokoládé
  • 1 ek mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 tasak vaníliáscukor
  • 1 db citrom héja
  • 1/4 db citrom leve
  • 1,5 ek porcukor
  • 1 csipet só
  • (szükség esetén 0,5-1 dl tej/rum/tojáslikőr/bor)

Elkészítés

    1. A gyümölcsöket és a nagyobb olajos magokat apróra vágjuk. A buborékformát egy masszívabb tepsibe tesszük és kivajazzuk.
    2. Veszünk két nagyobb tálat. Az egyikbe a tojások fehérjét, a másikba a tojások sárgáját tesszük. A sárgájához hozzáadunk 1 evőkanál porcukrot és a vaníliás cukrot, és robotgéppel fehéredésig keverjük. Hozzátesszük a sót és a fűszerkeveréket és apránként a lisztet. Jól kikeverjük.
    3. A tojások fehérjét 0,5 evőkanál porcukkoral keményre verjük keményre. Felét óvatosan belekeverjük a lisztes masszába.
    4. A mag-gyümölcs mixet és a csokoládét hozzáöntjük a tésztához, és óvatosan összekeverjük, majd beleforgatjuk a hab másik felét. Ha még sűrűnek találjuk a tésztát, kevés folyadékkal lazítunk rajta.
    5. A kész tésztából, egy kanál segítségével egyenként feltöltjük a forma buborékait. Mindegyik buborékba - óvatosan - belenyomunk 1-1 egész aszalt szilvát. A maradék tésztával feltötjük a formát, majd 165 fokon 25 percig sütjük. Megvárjuk, míg kihűl.

      Aszalt szilvás sütemények >>> 

Megjegyzés

Gyümölcs/Püspökkenyér recept "Bubble" sütőformához. A kandírozott narancshéj nagyon feldobja az ízét és az sem árt neki - ennyi édes mellett -, ha az egyik olajos mag sós.

finomgolyók
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin