Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Aszalt szilvás bableves

default user icon

Hozzávalók

  • 50 dkg fehér bab (előre beáztatott)
  • bors
  • 1 tk ételízesítő
  • 2 db babérlevél
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek étolaj
  • 2 tk fűszerpaprika
  • 10–12 db aszalt szilva (kimagozott)
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek finomliszt
  • levesgyöngybetét
  • ecet (ízlés szerint)

Elkészítés

    1. A babot 1,6 liter vízben feltesszük főni ízlés szerinti sóval, borssal, az ételízesítővel, a babérlevéllel, a megtisztított, egészben hagyott hagymával, a felaprított fokhagymával együtt, és lefedjük.
    2. Mikor a bab kezd puhulni, az olajat felmelegítjük, belekeverjük a pirospaprikát, kevés meleg vízzel felengedjük és a leveshez adjuk az aszalt szilvával együtt.
    3. Amikor a bab már megpuhult, a tejföl t elkeverjük a liszttel, egy kis levessel és behabarjuk. Egyet forralunk rajta és kész. A hagymát és a babérlevelet eltávolítjuk. Levesgyöngybetéttel tálaljuk. Ízlés szerint néhány csepp ecettel pikánssá tehetjük.

    FEJTETT BABLEVES CSIPETKÉVEL>>> 

    JÓKAI BABLEVES>>> 

    MAGYAROS BABLEVES>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin