Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Aszalt sárgabarackos bonbon

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1/4 tubus sűrített tej
  • 10 dkg aszalt sárgabarack
  • A sziruphoz:
  • 0,5 dl víz
  • 5 evőkanál cukor

Elkészítés

Elkészítés: Az aszalt barackos krémhez szirupot készítünk, és az apróra vágott aszalt barackkal összefőzzük, majd kihűtjük és ledaráljuk. Amikor már krémes állagú lett, akkor a bonbonokat megtöltjük vele.

A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, majd hozzá tesszük a sűrített tejet, ez lesz a bonbon teteje és az alja is.

A bonbonforma aljába tesszük a csokoládét, és hűtőbe rakjuk, hogy megszilárduljon, ezután jön a krém, és a végén a csokoládé, újra hűtőbe tesszük. A házi bonbonokat mindig hűtőben kell tárolni.

Ezek is érdekelhetnek

Friss