Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Káprázatos vacsora csirkéből és baconből - villámgyorsan!

default user icon
MME
Gyors, különleges, és isteni finom - az ideális hétköznapi vacsora ismérvei. Ha ilyet keresel, ne keresd tovább, mert ez a recept pofonegyszerű, és biztos telitalálat: a család apraja.nagyja imádja majd!
FŐZZ, AKÁR EGY SÉF!

Semmi kedved ahhoz, hogy kitaláld, mi legyen a menü, aztán összeírd a bevásárlólistát, és beszerezz mindent? Valljuk be, nagy terhet venne le a vállunkról, ha valaki mindezt elintézné helyettünk! A Chefbag.hu szolgáltatása  éppen erre a problémára talált megoldást. Minden héten új recepteket kínálnak , ráadásul a sütés-főzéshez szükséges alapanyagot meg is rendelhetjük az oldalon.

Aszalt paradicsommal töltött baconos csirke pestos krumplipürével
Hozzávalók:

csirkemell
bacon
aszalt paradicsom
krumpli
pesto
tej 
olivaolaj

bors
vaj
friss oregáno
friss petrezselyem

Amire még szükséged lesz:

lábos
keverőtál
serpenyő
hőálló tál / tepsi

A RECEPT >>> 
A RECEPTHEZ SZÜKSÉGES ÖSSZES ALAPANYAGOT MOST MEGRENDELHETED A CHEFBAG.HU OLDALÁN! >>> 
Elkészítés

1. Az alapanyagok

Mosd, és szárítsd meg a húst és a zöldségeket. Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Az aszalt paradicsomot vágd kb. fél centis csíkokra, A petrezselymet, oregánót aprítsd fel. Hosszában vágj egy-egy zsebet a csirkemellekbe. A zsebeket a legjobban úgy tudod kivágni, hogy hosszában beleszúrsz egy éles kést és végigvágod. Ha véletlenül elvágtad a csirkemelleket, tűzd meg egy fogvájóval. Hámozd és darabold fel a krumplit, és sós hideg vízben tedd fel főni.



2. A csirke

Töltsd meg a csirkemellet az aszalt paradicsommal, sózd, borsozd ízlés szerint. Tekerd be a bacon-be. ( Helyezd a bacon szeleteket enyhén sréhen egymástól baconszeletnyi távolságra. Rakd rá a csirkemellet, tekerd fel).

Serpenyőben hevíts fel olívaolajat és mindkét oldalát pirítsd meg, majd rakd be a sütőbe és süsd kb. 20-25 percig.


3. A krumplipüré

Ha megfőtt a krumpli (forrástól számított kb. 10 perc), szűrd le. Melegítsd fel a tejet szoba hőmérsékletűre, öntsd rá a krumplira. Add hozzá a pestot és a vajat, sózd, borsozd ízlés szerint. Krumplinyomóval (ha az nincs, akkor egy villával) nyomkodd össze, amíg megfelelő krémes állagú nem lesz.



4. A tálalás

A csirkemelleket vágd sréhen 4 részbe, így szépen el tudod rendezni a tányéron. 



A RECEPT ALAPANYAGAI MÁR NEM BIZTOS, HOGY RENDELHETŐEK, AZ AKTUÁLIS RECEPTEKET MEGTALÁLOD A CHEFBAG.HU OLDALON! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss