Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Aszalt paradicsommal töltött baconos csirke pestos krumplipürével

Hozzávalók

  • 40 dkg csirkemell
  • 10 dkg bacon
  • 6 dkg aszalt paradicsom
  • 40 dkg krumpli
  • 3,5 dkg pesto
  • 0,5 dl tej
  • olívaolaj
  • bors
  • 5 g vaj
  • friss oregano
  • friss petrezselyem

Elkészítés

    1. Megmossuk és megszárítjuk a húst és a zöldségeket. Az aszalt paradicsom ot fél centis csíkokra vágjuk, a petrezselymet és az oregánót felaprítjuk. Hosszában egy-egy zsebet vágunk a csirkemellekbe. (Ha véletlenül elvágjuk, tűzzük meg egy fogvájóval!)
    2. A krumplit meghámozzuk, feldaraboljuk, és hideg, sós vízben feltesszünk főni.
    3. A csirkemellet megtöltjük aszalt paradicsom mal, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint. A bacon szeleteket enyhén sréhen elhelyezzük, egymástól baconszeletnyi távolságra, majd rárakjuk a csirkemelelt, és feltekerjük.
    4. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, és mindkét oldalát megpirítjuk, majd sütőbe rakjuk, és kb. 20-25 percig sütjük.
    5. Ha megfőtt a krumpli (forrástól számított kb. 10 perc), leszűrjük. Felmelegítjük a tejet szoba hőmérsékletűre, és ráöntjük a krumplira. Hozzáadjuk a pestot és a vajat, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Krumplinyomóval - ha az nincs, akkor egy villával - összenyomkodjuk, amíg megfelelő krémes állagú nem lesz.
    6. Tálaláskor a csirkemelleket 4 részbe vágjuk, így szépen el tudjuk rendezni a tányéron.

    Jó étvágyat!

    (A recept alapanyagai már nem biztos hogy rendelhetőek, az aktuális recepteket megtalálod a chefbag.hu oldalon!)

    RENDELD HÁZHOZ AZ ELŐKÉSZÍTETT ALAPANYAGOKAT, ÉS FŐZZ AKÁR EGY SÉF! >>> 

Megjegyzés

A Chefbag ajánlásával.

Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.

ChefbagMME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin