Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Aszalt meggyes zabkorpakeksz

MME MME
30 perc
egyszerű
megfizethető
16 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy keverőtálban összekeverjük a száraz hozzávalókat és az aszalt meggyet.
  2. Egy másik tálban fehéredésig felhabosítjuk a vajat (kókuszzsírt) a cukorral. A vajkrémhez hozzákeverjük a tojást. A vajkrémet beledolgozzuk a lisztes-zabos keverékbe, és 15 percig pihentetjük a hűtőben.
  3. A tésztából diónyi golyókat formázunk, majd kilapítjuk a két tenyerünk között. Egymástól 3–4 cm távolságra helyezzük el őket a sütőpapírral kibélelt tepsiben. A formázáshoz evőkanalat használunk. Megvizezzük a hátlapját, és így lapítjuk, formázzuk tovább a kekszet. 170–180 Celsius-fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.

ÁFONYÁSTÓL A CSOKIKRÉMESIG: 12 EGYSZERŰ ZABKEKSZ, AMIT MUSZÁJ MEGSÜTNÖD >>> 

POFONEGYSZERŰ ÉS VILLÁMGYORS ZABKEKSZ, AMIT A FOGYÓKÚRÁZÓK IS BÁTRAN FALHATNAK >>> 

Megjegyzés

Erdősné Kiss Edit receptje. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss