Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Aszalt gyümölcsös csirkekuglóf párolt almával

default user icon

Hozzávalók

  • 2 db tojás
  • 3 ek rizsliszt
  • 1 pohár tejföl (kisebb)
  • 10 dkg reszelt füstölt sajt
  • 10 dkg reszelt mozzarella
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 5 dkg aszalt áfonya
  • 5 dkg aszalt szilva
  • 25 dkg füstölt bacon
  • Vajon párolt alma :
  • alma (személyenként egy darab)
  • 5 dkg vaj
  • rózsabors

Elkészítés

    1. A tojásokat összekeverjük a liszttel, a tejföllel, a reszelt sajtokkal, az aprított petrezselyemmel, az összezúzott fokhagymával, ízesítjük sóval, borssal, majd hozzáforgatjuk az apróbb kockákra vágott húst, az áfonyát és a feldarabolt aszalt szilvát.
    2. Egy kisebb kuglófformát kibélelünk baconnel úgy, hogy túllógjanak a forma szélétől, majd belekanalazzuk a tölteléket és befedjük a túllógó szalonnavégekkel.
    3. 180 °C - ra melegített sütőbe tesszük és légkeveréssel kb 40 percig sütjük. Azután kivesszük a sütőből, hagyjuk kb 20 percig hűlni, majd a kuglófot átfordítjuk egy tepsire és visszatesszük a sütőbe annyi időre, amíg szép ropogósra sül a szalonna. 
    4. Az almákat négybe vágjuk és eltávolítjuk a magházat. Egy serpenyőbe vajat hevítünk, beletesszük az alma gerezdeket és mindkét oldalukat pár percig pároljuk, végül megszórjuk rózsaborssal.
    5. A kuglófot egy nagyobb tányérra borítjuk, köréje tesszük az aszalt gyümölcsöket és a párolt almát. Párolt rizzsel kínáljuk.

    SPENÓTOS-RICOTTÁS PALACSINTATEKERCS >>> 

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin