A tojásokat összekeverjük a liszttel, a tejföllel, a reszelt sajtokkal, az aprított petrezselyemmel, az összezúzott fokhagymával, ízesítjük sóval, borssal, majd hozzáforgatjuk az apróbb kockákra vágott húst, az áfonyát és a feldarabolt aszalt szilvát.
Egy kisebb kuglófformát kibélelünk baconnel úgy, hogy túllógjanak a forma szélétől, majd belekanalazzuk a tölteléket és befedjük a túllógó szalonnavégekkel.
180 °C - ra melegített sütőbe tesszük és légkeveréssel kb 40 percig sütjük. Azután kivesszük a sütőből, hagyjuk kb 20 percig hűlni, majd a kuglófot átfordítjuk egy tepsire és visszatesszük a sütőbe annyi időre, amíg szép ropogósra sül a szalonna.
Az almákat négybe vágjuk és eltávolítjuk a magházat. Egy serpenyőbe vajat hevítünk, beletesszük az almagerezdeket és mindkét oldalukat pár percig pároljuk, végül megszórjuk rózsaborssal.
A kuglófot egy nagyobb tányérra borítjuk, köréje tesszük az aszalt gyümölcsöket és a párolt almát. Párolt rizzsel kínáljuk.