Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Aszalt barackkal töltött sertésborda sült édesburgonyával, sárgabarackfénnyel

90 perc
bonyolult
költséges
4 adag

Elkészítés

  1. A húsról eltávolítjuk a hártyákat, majd éles késsel kis lyukakat szúrunk bele. Minden mélyedésbe nyomunk a felaprított aszalt barackból, majd bedörzsöljük a lecsipkedett kakukkfűlevelekkel. A megtisztított és feldarabolt zöldséget tepsibe tesszük, melléöntünk 1 dl vizet, majd a zöldségekre fektetjük a húst, és meglocsoljuk az olajjal. Végül az egészet megsózzuk. 140 fokos sütőben 60 percig sütjük. Közben a pecsenyelével locsolgatjuk. Melléöntjük a bort, és további 20 percig sütjük. 
  2. A húst kiemeljük a tepsiből, majd leszűrjük a pecsenyelevet, és félretesszük. A meghámozott édesburgonyát cikkekre vágjuk, a felforrósított olajon ropogósra sütjük, és papírtörlőre szedjük. 
  3. A barackfényhez lábosba tesszük a lekvárt a lereszelt narancshéjjal és az 1-2 ek hideg vízzel elkevert keményítővel. Végül 1-1 csipet fahéjjal és sóval ízesítjük. Hozzáforgatjuk a burgonyát, és az egészet átmelegítjük. 
  4. A pecsenyelevet felforraljuk, majd levesszük a tűzről, és kis adagokban hozzáadjuk a kockára vágott vajat. A húshoz és a mártásos burgonyához kínáljuk.
Ha magasabb hőmérsékleten sütjük a húst, 35-40 perc alatt elkészül.

Ezek is érdekelhetnek

Friss