Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Aszalt barackkal töltött sertésborda sült édesburgonyával, sárgabarackfénnyel

Hozzávalók

  • 80 dkg sertéskaraj
  • 15 dkg aszalt sárgabarack
  • 1 ág kakukkfű
  • 10 dkg vegyes gyökérzöldség
  • 6 ek olaj
  • 0,5 dl rozébor
  • 4 dkg vaj
  • A körethez:
  • 80 dkg édesburgonya
  • 4 dl olaj
  • 1 dl sárgabaracklekvár
  • 1/2 db narancs
  • 1/2 tk étkezési keményítő
  • 1 csipet őrölt fahéj
  • tengeri só
  • 2 dkg vaj

Elkészítés

    1. A húsról eltávolítjuk a hártyákat, majd éles késsel kis lyukakat szúrunk bele. Minden mélyedésbe nyomunk a felaprított aszalt barackból, majd bedörzsöljük a lecsipkedett kakukkfűlevelekkel. A megtisztított és feldarabolt zöldséget tepsibe tesszük, melléöntünk 1 dl vizet, majd a zöldségekre fektetjük a húst, és meglocsoljuk az olajjal. Végül az egészet megsózzuk. 140 fokos sütőben 60 percig sütjük. Közben a pecsenyelével locsolgatjuk. Melléöntjük a bort, és további 20 percig sütjük. 
    2. A húst kiemeljük a tepsiből, majd leszűrjük a pecsenyelevet, és félretesszük. A meghámozott édesburgonyát cikkekre vágjuk, a felforrósított olajon ropogósra sütjük, és papírtörlőre szedjük. 
    3. A barackfényhez lábosba tesszük a lekvárt a lereszelt narancshéjjal és az 1-2 ek hideg vízzel elkevert keményítővel. Végül 1-1 csipet fahéjjal és sóval ízesítjük. Hozzáforgatjuk a burgonyát, és az egészet átmelegítjük. 
    4. A pecsenyelevet felforraljuk, majd levesszük a tűzről, és kis adagokban hozzáadjuk a kockára vágott vajat. A húshoz és a mártásos burgonyához kínáljuk.
Ha magasabb hőmérsékleten sütjük a húst, 35-40 perc alatt elkészül.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin