Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Aszalt áfonyás libamájpástétom

default user icon

Hozzávalók

  • 1 kg hízott libamáj
  • 1 l tej
  • 20 dkg aszalt vörösáfonya
  • 200 ml aszú (tokaji)
  • bors
  • 8 szelet kalács

Elkészítés

    1. Előző nap a megmosott libamájat egy edénybe tesszük, majd felöntjük úgy, hogy teljesen ellepje azt. Lefedjük, és egy napra betesszük a hűtőbe. Az aszalt vörös áfonyát borba áztatjuk.
    2. Másnap leöntjük a libamájról a tejet, majd kisebb darabokra vágjuk, vagy törjük miközben egy hegyes kés segítségével kihúzzuk belőle az inakat. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
    3. A pástétomformát kibéleljük folpakkal úgy, hogy túllógjon a szélein, majd belenyomkodjuk a májdarabokat, közéjük pedig a leszűrt áfonyát. Ezután ráhajtjuk a folpakot, a formát tepsibe állítjuk, aztán vizet öntünk majdnem a forma pereméig, majd 80 fokos sütőbe tesszük kb. 40 percre.
    4. Ha letelt az idő, kivesszük a sütőből, majd egy nehezéket, például konzervdobozokat teszünk a májra, hogy kinyomjuk belőle a zsírt. Miután kihűlt, betesszük a hűtőbe. Tálalás előtt kifordítjuk a pástétomot a formából, és lehúzzuk róla a fóliát. Felszeleteljük, tálcára tesszük, majd pirított kalácsszeletekkel kínáljuk. 
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin