Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Articsókás-paprikás pizza

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A pizzatésztához:
  • 40 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 1 evőkanál cukor
  • 2,5 dl langyos víz
  • 1 teáskanál só
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • A feltéthez:
  • 1/2 csokor bazsalikom
  • 1/2 csokor oregánó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg konzerv hámozott, darabolt paradicsom
  • 1-1 nagy, piros, sárga és zöld húsú kaliforniai paprika
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál fehérborecet
  • 1 konzerv articsókaszív
  • 1 csokor zöldhagyma
  • 5 dkg magozott olajbogyó

Elkészítés

    Elkészítés: Tálba szitáljuk a lisztet, közepébe mélyedést készítünk. Belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot, és ráöntünk 2,5 dl langyos vizet. Letakarjuk, és felfuttatjuk az élesztőt. A kézi robotgép dagasztóbetétjével alaposan kidagasztjuk, közben beledolgozzuk a sót és az olívaolajat. Ha a tészta fényes, hólyagos, és elválik az edény falától, letakarjuk, és meleg helyen kb. 35 percig kelesztjük.

    A zöldfűszereket leöblítjük, néhány levelet félreteszünk a díszítéshez, a maradékot felaprítjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A paradicsomot a levével együtt összekeverjük a fokhagymával, a zöldfűszerekkel és sóval, borssal.

    A paprikákat megmossuk, húsukat vékony csíkokra vágjuk. Felforrósítunk 3 evőkanál olajat, és a paprikát megpirítjuk benne. Sóval, borssal és a borecettel ízesítjük. Az articsókát lecsepegtetjük, kisebb darabokra vágjuk, meglocsoljuk a maradék olajjal. A hagymát meghámozzuk, karikákra vágjuk.

    A tésztát átgyúrjuk, 4 cipóvá osztjuk, és kb. 26 cm átmerőjű, vékony lapokká nyújtjuk. A sütőlemezeket megkenjük olajjal, ráterítjük a tésztát, és 10 percig pihentetjük. Villával megszurkáljuk. A sütőt 200 C-fokra előmelegítjük.

    A paradicsomos szószt a pizzákra kenjük, megrakjuk a paprikával, az articsókával, a hagymával és az olajbogyóval. A sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin