Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Articsóka sonkával töltve

default user icon
4.6/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 12 db articsóka
  • 1 citrom leve
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg főtt füstölt sonka
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 evőkanál olíva olaj

Elkészítés

    Előkészítés: Az articsóka szárát levágjuk, külső leveleit (ha hibásak) ollóval levágjuk, éles késsel levágjuk a tetejét (erre nincs szükségünk), és az összes vágott felületet bekenjük citromlével, hogy ne színeződjön el. A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk. A sonkát egészen apróra vágjuk. A petrezselymet megmossuk, felaprítjuk. A sütőt 220 C-fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük.
    Elkészítés: Nagyobb edényben sós vizet forralunk, beletesszük az articsókát, és kb. 15 percig főzzük, amíg megpuhul. Lecsepegtetjük, hagyjuk kihűlni. Közben serpenyőben felforrósítjuk az olaj at, beletesszük a fokhagymát és a sonkát, összepirítjuk. Az articsókákat tűzálló tálra helyezzük, és levelei közé töltjük a sonkát. Néhány perc alatt az előmelegített sütőben megforrósítjuk, meghintjük a petrezselyemmel, és frissen tálaljuk.

Megjegyzés

Munka: 30 perc
Fogyasztható: kb. 50 perc múlva
1 adag: 244 kcal

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin