Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Articsóka hagymával töltve

default user icon
1 4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 12 db konzerv articsókaszív
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 citrom leve
  • 1 evőkanál borecet
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 2 evőkanál olíva olaj

Elkészítés

    Előkészítés: Az articsókát lecsepegtetjük. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A sütőt 220 Celsius-fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük.

    Elkészítés: Nagy fazék vízbe sót teszünk, és hozzáöntjük a citrom levét. Felforraljuk, megforgatjuk benne az articsókát, majd lecsepegtetjük. (A konzerv articsókát főzni már nem kell.) Tűzálló tálra tesszük. Serpenyőben megforrósítjuk az olívaolaj at, és lassú tűzön világos barnára pirítjuk benne a hagymát. Levesszük a tűzről, hozzáöntjük az ecetet, sózzuk, ízlés szerint borsozzuk. Az articsóka leveleit szétnyitjuk, és közé töltjük a hagymát. Megszórjuk a reszelt sajttal, és néhány percre a sütőbe tesszük, amíg a sajt kissé megpirul. Forrón tálaljuk.

    Munka: 15 perc
    Fogyasztható: 30 perc múlva
    1 adag: 231 kcal

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Tuntuka
èn nem konzerv hanem friss articsòkàbòl csinàltam meg isteni finom lett!

Hasonló Receptek

Magazin