Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Árpi kedvence

default user icon
4.3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 8 kicsontozott szelet karaj (egyenként kb. 10 dkg-osak)
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1/2 csésze szárított erdei gomba
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 zsemle
  • 1 tojás
  • késhegynyi curry por
  • csipet só
  • bors
  • a panírozáshoz: liszt, tojás, só
  • sütéshez: olaj

Elkészítés

    Elkészítés: A húst vékonyra kiverem, szép szeletté formálom úgy, hogy a kilógó részeket körbevágom (kb. 8-10 dkg-ra való). A felkockázott szalonnát üvegesre sütöm, átfuttatom rajta a felvágott hagymát, majd beleteszem a beáztatott gombát és megpárolom, majd a húsdaráló finoman őrlő tárcsáján megdarálom a karajról levágott hússal és a beáztatott zsemlével együtt. A fűszerekkel és tojással összekeverem, a besózott hússzeleteket ezzel a masszával megkenem és feltekerem. Fogvájóval rögzítem, és hagyományos módon panírozom, majd olajban kisütöm. Rizi-bizi és vegyes savanyúság kíséretében tálalom.

Megjegyzés

A receptet Kondicsné dr.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin