Elkészítés: A húst vékonyra kiverem, szép szeletté formálom úgy, hogy a kilógó részeket körbevágom (kb. 8-10 dkg-ra való). A felkockázott szalonnát üvegesre sütöm, átfuttatom rajta a felvágott hagymát, majd beleteszem a beáztatott gombát és megpárolom, majd a húsdaráló finoman őrlő tárcsáján megdarálom a karajról levágott hússal és a beáztatott zsemlével együtt. A fűszerekkel és tojással összekeverem, a besózott hússzeleteket ezzel a masszával megkenem és feltekerem. Fogvájóval rögzítem, és hagyományos módon panírozom, majd olajban kisütöm. Rizi-bizi és vegyes savanyúság kíséretében tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre