Elkészítés: Az árpagyöngyöt mossuk meg, csepegtessük le. A vajat hevítsük fel, adjuk hozzá az alaposan lecsepegtetett árpagyöngyöt, és 1-2 percig kevergetve futtassuk meg. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, a babérlevelet, a rozmaringot, és szórjuk meg ízlés szerint őrölt borssal, majd öntsük fel a borral és a szójaszósszal. Keverjük alaposan össze, majd félig lefedve addig főzzük, míg a folyadékot teljesen felszívja. Ezután öntsük fel egy merőkanál húslevessel, majd szintén félig lefedve addig főzzük, míg a folyadékot teljesen felszívja. Ezt addig ismételjük, míg az árpagyöngy kellően megpuhul, és jó szottyos lesz, közben többször keverjük meg. Az elkészült rizottót tálalásig tartsuk melegen.
Közben a kelbimbó külső leveleit szedjük le, mossuk meg, alaposan csepegtessük le, vágjuk félbe a nagyobbakat. Az olajat keverjük össze sóval, borssal és a préselt fokhagymával, majd öntsük rá a kelbimbóra, forgassuk össze, hogy a fűszeres olaj mindenhol érje.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, rendezzük el rajta a kelbimbót, majd a visszamaradt fűszeres olajat öntsük rá. Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 20 perc alatt süssük készre.
Tálaláskor szedjük tányérba a rizottót, majd helyezzük rá a sült kelbimbót, és úgy kínáljuk.