Egyszerű aricsókás paella - vegán recept!

Az egyik legnevesebb spanyol specialitás legyilkolt tengeri lények nélkül is nagyon ízletes, ráadásul azok számára is ideális, akik bojkottálják a kagylót és a rákot.

Hozzávalók

  • 400 g articsóka (konzerves)
  • 2,5 csésze zöldségleves-alaplé
  • 0,5 tk sáfrány
  • 1 csésze hosszúszemű rizs
  • 1 fej vöröshagyma (felaprítva)
  • 3 gerezd fokhagyma (összetörve)
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 1 db sárga kaliforniai paprika
  • 4-5 fej csiperkegomba (felszeletelve)
  • 2 db paradicsom (felkockázva)
  • 1 tk fűszerpaprika (lehetőleg füstölt)
  • 4 ek zöldborsó
  • 0,5 csokor petrezselyem
  • bor

Elkészítés

    1. Az alaplevet felforraljuk (ne lobogjon azért), hozzáadjuk a sáfrányt, jól elkeverjük, és alacsony lángon tartjuk. Egy másik edényben olívaolajat hevítünk, hozzáadjuk a vöröshagymát, majd ha megpárolódott, a fokhagymát és a felcsíkozott kaliforniai paprikákat.
    2. 5 perc múlva hozzáadjuk a gombát, majd további öt perc múlva a paradicsomot és a rizst. Ekkor felöntjük a sáfrányos alaplé 1/3-ával, és várjuk meg, míg közepes hőn elpárolog.
    3. Jöhet az alaplé következő harmad, és ha ez is elfőtt, a maradék 1/3. Ez utóbbival együtt hozzáadjuk az articsókát és a zöldborsót is, majd kb. pár percig fedő alatt hagyjuk összeérni az ízeket.
    4. Sózzuk, borsozzuk, legvégül petrezselyemmel dekoráljuk.

      TOVÁBBI VEGÁNSÁGOKAT TALÁLSZ HÁZIGAZDÁNK BLOGJÁN! >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Magazin