Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5 étel, amit arannyal bevonva is megkóstolhatsz!

default user icon
MME
Az arany szép, csillogó és lehet akár státuszszimbólum is a gazdagok körében. Hihetetlen, de már a gasztronómiába is begyűrűzött. Egyre többféle aranyozott ételt lehet kapni szerte a világon, természetesen egy vagyonért. Mutatunk ötöt.
Arannyal bevont brownie

A Los Angeles-i Baby J’s étteremben már 24 karátos arannyal bevont brownie-t is lehet kapni, a bevonatban ráadásként az aranyon kívül néhány csepp whisky is van. A vendégek imádják a fényes édességet, pedig az ára egészen horribilis, 500 dollár, vagyis kicsit több mint 140 ezer forint.

24 karátos csirkeszárny

Egy New York-i étteremben a szintén 24 karátos csirkeszárny a menő. A különleges fogást állítólag 12 órán keresztül pácolják mielőbb bepanírozzák, kisütik és végül megszórják aranyporral. Az ára egyébként nem is olyan húzós (például a brownie-hoz képest) 10 darabért 12 ezer-, 20 darabért pedig 24 ezer forintnak megfelelő dollárt kérnek. Aztán jön egy nagy ugrás, az 50 darabos partitál ugyanis már 1000 dollárba kerül, vagyis nagyjából 270 ezer forintba, igaz, ehhez már egy üveg Ace of Spades pezsgő is jár.

 

Aranyfagyi nyárra

Az aranyfagyi nem is számít igazán újdonságnak, ugyanis már 2016-ban is kapható volt Japánban, Kanazawa városában. A hűsítő édesség alapja a klasszikus, csavaros fagyi, melyre ehető aranyfóliát tesznek. Íze állítólag nem nagyon van, viszont nagyon látványos. Az ára 3 éve 1000 japán jen, vagyis nagyjából 2500 forint volt, nem tudjuk, hogy azóta emelkedett-e.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

林芊吟 (@ppbag1001) által megosztott bejegyzés,

Aranyozott steak

A sózómozdulatáról elhíresült török hentes és szakács, Salt Bae Dubajban nyitott éttermet és valami különlegessel akart előrukkolni. Így jött az Aranyozott steak ötlete, amit nem kevesebb, mint 268 fontért, azaz átszámítva mintegy 100 ezer forintért árul. A csillogó húsok egy látványos show műsor keretében készülnek, az emberek imádják.

gyémántos arany sushi

Az ételkreációt egy Fülöp-szigeteki szakács, Angelito Araneta találta ki. Az aranylevelekbe csomagolt halat kaviárral tálalják, sőt még fel is díszítik, méghozzá Mikimoto gyönggyel és egy Afrikában bányászott gyémánttal (ezek nem ehetőek). Mindezért összesen 550 ezer forintnak megfelelő összeget kell fizetni. 

ÍME A VILÁG 10 LEGDRÁGÁBB ÉTELE >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss