Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Aranymazsolás csirkemájkrém

MME MME
30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 40 dkg tisztított csirkemáj
  • 5 dkg aranymazsola és mazsola vegyesen
  • 5 dkg vaj
  • 7,5 cl sűrű tejszín
  • 3 evőkanál édes desszertbor (pl. Tokaji Aszú)
  • 1 evőkanál aprított friss zsálya
  • 1 gerezd fokhagyma
  • A tálaláshoz:
  • 2 briós
  • 4 marék friss kevertsaláta
  • olívaolaj

Elkészítés

Elkészítés: A mazsolákat áztassuk a desszertborba.

Közben olvasszuk fel a vajat egy nagyobb serpenyőben, és süssük meg rajta a tisztított májat, valamint adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, zsályát is, borsozzuk alaposan, pirítsuk legalább 5 percig, hogy szépen megbarnuljon.

A fűszeres májat (a kisült vajas zsírjával együtt) tegyük egy aprítógépbe vagy turmixba, krémesítsük. Öntsük hozzá időközben a tejszínt és 2 evőkanállal a borból is, ezután sózzuk, alaposan krémesítsük.

Olajozzunk ki 4 szufléformát, az aljába kanalazzuk a borban áztatott mazsolákat, majd rá a májkrémet, és lefedve tegyük a hűtőbe néhány órára.

Tálaláshoz vágjuk késsel körbe a csirkemájat, fordítsuk tányérra. Pirított briós szeletekkel és olívaolajjal meglocsolt friss salátával kínáljuk.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András, styling: Filep Kata - MME

Ezek is érdekelhetnek