Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Aranyló tejfölös pogácsa

default user icon
6 4.1/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 kávéskanál KNORR Aranysárga Marhahúsleves ízesítő
  • 3 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 dkg cukor
  • 2 tojássárga
  • 2 dl tejföl
  • reszelt sajt vagy köménymag

Elkészítés

    Elkészítés: Az élesztőt langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal és a KNORR Marhahúsleves ízesítővel elkeverjük, majd hozzáadjuk az élesztőt és a többi hozzávalót. Alaposan kidolgozzuk a tésztát, és fél óráig deszkán pihentetjük. Ezután kinyújtjuk, 3 részbe hajtjuk, és 20 percet pihentetjük. A hajtogatást és pihentetést még kétszer megismételjük. Végül a tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, és pogácsákat szaggatunk belőle. Tetejét reszelt sajttal vagy köménnyel megszórjuk, és forró sütőben kisütjük. Tetszés szerint sós rudakat is süthetünk ebből a tésztából.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

horemi
Finom pogácsa,csak a receptből kimaradt az egy kávéskanál só.
micka
Árulja el nekem valaki, ha nyersen, kiszaggatva lefagyasztom, majd kivéve pár nap múlva megsütöm, ugyanolyan jó-e?
Engel_5
Jó recept, a kisalföldbe volt még régebben. Nagymamámmal sokszor megcsináltunk már, nagyon finom. Mi volt mikor füstöltsajtot tettünk a tetejére, úgyis jó volt, meg ha köménymag helyett szezámmagot tettünk rá.
nashita
biztos finom lesz, ha el nem rontom a sütésnél, ugyanis sem a sütés hőfoka sem a sütés ideje nincs leírva..... :o/
Carolka
Szerintem nagyon finom... most fogom megint sütni, kb három hete minden hét végén ezt kérik....
wallmart
Most fogom a pogit megsütni, majd leírom, hogy milyen lett.

Hasonló Receptek

Magazin