Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Aranyló kakasleves gazdagon

120 perc
egyszerű
megfizethető
8 adag

Elkészítés

  1.  A kakast kb 3 liter hideg vízben feltesszük főni, alacsony hőfokon. Amikor felforrt a habját leszedjük.

  2. A zöldségeket megpucoljuk, feldaraboljuk, a zöldborsó és a karfiol kivételével hozzáadjuk a leveshez. Sóval, borssal és a zöldfűszerekkel ízesítjük. Utolsó 5-6 percben beletettem a karfiolt és a borsót is. Ha szükséges a végén ízesítjük még. Tálaskor frissen vágott petrezselyemzölddel megszórjuk.

TYÚKHÚSLEVES GAZDAGON >>> 

Megjegyzés

Nincs finomabb leves a hidegben egy gőzölgő házi kakasból készült levesnél. Lehet gazdagítani krumplival vagy galuskával,de a fenti formában fogyókúrázók is beilleszthetik az étrendjükbe. ha idős kakast főzünk,csak akkor tegyük bele a zöldséget,ha félig puha a hús. - BiroSari

Ezek is érdekelhetnek

Friss