Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Aranyló kakasleves gazdagon

Hozzávalók

  • kakashús (egy egész comb, szárny, mellcsont,zúza,kakastaréj)
  • 3 db sárgarépa
  • 2 db petrezselyemzöld
  • 1 db lila karalábé
  • 1 szelet kelkáposzta
  • 1 fej hagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 2 db csiperke gomba
  • bors
  • zellerlevél
  • petrezselyemlevél
  • lestyán
  • 1 dl borsó
  • 4-6 db karfiolrózsa

Elkészítés

    1.  A kakast kb 3 liter hideg vízben feltesszük főni, alacsony hőfokon. Amikor felforrt a habját leszedjük.

    2. A zöldségeket megpucoljuk, feldaraboljuk, a zöldborsó és a karfiol kivételével hozzáadjuk a leveshez. Sóval, borssal és a zöldfűszerekkel ízesítjük. Utolsó 5-6 percben beletettem a karfiolt és a borsót is. Ha szükséges a végén ízesítjük még. Tálaskor frissen vágott petrezselyemzölddel megszórjuk.

    TYÚKHÚSLEVES GAZDAGON >>> 

Megjegyzés

Nincs finomabb leves a hidegben egy gőzölgő házi kakasból készült levesnél. Lehet gazdagítani krumplival vagy galuskával,de a fenti formában fogyókúrázók is beilleszthetik az étrendjükbe. ha idős kakast főzünk,csak akkor tegyük bele a zöldséget,ha félig puha a hús.

BiroSari
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin