Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Aranyló húsleves

5/5

Hozzávalók

  • 1,70 kg vegyes csontos hús (1 házi tyúk apróléka, marhaoldalas, húsos karajcsont)
  • 30 dkg sárgarépa
  • 20 dkg fehérrépa
  • 10 dkg zellergumó szelet
  • 10 dkg karalábé szelet
  • 10 dkg kelkáposzta cikk
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 db zöldpaprika (csípős)
  • 1 db paradicsom
  • 1 kávéskanál őrölt szerecsendió
  • petrezselyem és zellerzöld
  • 1 ek fekete bors (teatojásba zárva)
  • 1 csipet cukor
  • 25 dkg száraz levestészta

Elkészítés

    1. A megtisztított, darabolt húst rövid ideig bő vízbe áztatva megmossuk, egy nagy, kb. 7 literes fazékbatesszük.Felengedjük3-3,5 liter hideg vízzel, megsózzukbeleengedjüka teatojást. Lassanfelforraljuk, takarékravesszüka hőfokot, a keletkezett habját kis fémszűrővelleszedjük.
    2. A zöldségeketmegtisztítjuk, a sárga- és fehérrépát hasábokra, a karalábét és zellert nagyobb cikkekre vágjuk, a kelkáposztát egészben hagyjuk, a vöröshagymának csak a külső barna héjátvesszükle és behasítjuk, a fokhagymagerezdeket, zöldpaprikát, paradicsomot egészben, a petrezselyem- és zellerzöldet csokorba kötve tesszüka levesbe. Gyöngyöző, nagyon lassú forralássalfőzzük4 órán át, a vége felécukorralízesítjük.
    3. Kicsitpihentetjük, közben a karalábét, zellert, kelkáposztát, vöröshagymát, zöldpaprikát, paradicsomot és a zöld leveleketeltávolítjukbelőle. A feleslegesnek tartott zsiradékot a leves tetejéről evőkanállalleszedegetjük.
    4. Egy másik nagyobb fazékba sűrű szűrőn lassanátszűrjüka levest, a visszamaradt zöldségeket, a tyúkhúsdarabokkaláttesszük, a marha és a sertéshúst a csontrólleszedjük, csont nélkültesszüka leveshez.
    5. A levestésztát bő, sós vízbenkifőzzük, leöblítjük, leszűrjük, kb. 1 evőkanál leszedett zsiradékkal összeforgatjuk.
    6. Tálalásnál a tányérokba helyezünk a főtt tésztából, húsdarabokat, zöldséget teszünk bele és rámerjük a forró levest. További őrölt borsot és csípős paprikát kínálunk hozzá.

    EGRI HÚSLEVES GAZDAGON >>> 

    GAZDAG HÚSLEVES >>> 

     

Megjegyzés

A levesbe főzhetünk egy szem burgonyát is, én nem szoktam belefőzni, mert homályos lesz a leves a keményítőtől.

Kicsit macerás, de nagyon finom leves készül a kevert húsból.

gaby53
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin