Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Aranyló fácánleves

Hozzávalók

  • 1 db fácán
  • 2 db répa
  • 2 db zöldség
  • 1 db karalábé
  • 1/2 db zeller gumó
  • 2 db zeller levél
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csomag friss petrezselyem zöld
  • 6 szem bors
  • 1 kk őrölt bors
  • 1 db kelkáposzta levél
  • 1/2 db fehér paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 db krumpli
  • 15 dkg cérna metélt tészta.

Elkészítés

    1. A zöldségeket, a hagymákat megtisztítjuk. A zöldségeket hasábokra vágjuk, a fácánt feldaraboljuk, megmossuk. Egy nagyobb méretű fazékba belerakjuk a fácánt, és felöntjük hideg vízzel. Feltesszük lassú tűzön főni.
    2. Ha felforrt leszedjük a habját, és belerakjuk a zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk lassú tűzön tovább főzzük, hogy éppen csak szinte gyöngyözzön. Így lesz aranylóan sárga, és tiszta a fácán húsleves. Addig főzzük amíg a hús meg nem puhul, a fácán korától függően ez kb. 1,5-2 óra.
    3. Ha megpuhult a hús, akkor leszűrjük a levest, és cérnametélttel befőzzük. Tálalásnál teszünk a tányérba zöldségeket, és főtt fácán húst .

     NARANCSOS KACSAMELL JOGHURTOS SALÁTÁVAL

    ÜNNEPI KACSAMELL VÖRÖSBOROS-MAZSOLÁS ALMASZÓSSZAL 

Megjegyzés

Nálunk nincs karácsony húsleves nélkül.Van egy vadász barátunk aki minden évben meg lepegy fácánnal.

Szekeres Lajosné Klári
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

X

Nem ez a legjobb Aranyló fácánleves recept?


Magazin