Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Aranygombóc ezüstlével

default user icon
1.3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A leveshez:
  • 2 kávéskanál vaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 liter tej (vagy fele tej, fele víz)
  • só, őrölt fehér bors
  • A gombóchoz:
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál zsír (vagy ennek megfelelő mennyiségű olaj)
  • 1 maréknyi kukoricaliszt

Elkészítés

    Elkészítés: A tejleveshez egy lábasban vajat olvasztunk, ebben kissé megpirítjuk a lisztet, majd felengedjük a tejjel. Kevés sóval, esetleg fehér borssal ízesítjük. A gombócokhoz felteszünk másfél liternyi sós vizet forrni. Közben a hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és a zsíron megpirítjuk. Hozzákeverjük a kukoricalisztet. Esetleg kevés levest is gyúrhatunk hozzá, hogy jó lágy legyen. A forró vízbe féltojásnyi gombócokat szaggatunk. Amikor feljön a víz tetejére, akkor kiszedjük. Az elkészült gombócokat a tejlevesbe helyezzük, majd tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin