Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Aranygaluska vaníliakrémmel

120 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 40 dkg liszt
  • csipet só
  • 1 evőkanál porcukor
  • reszelt citromhéj
  • 1 tojássárgája
  • 2,5 dl tej
  • 1 főtt burgonya
  • 5 kanál olvasztott vaj
  • 1 csomag instant élesztő
  • A kenéshez:
  • olvasztott vaj
  • A szóráshoz:
  • porcukorral elkevert darált dió
  • A vaníliakrémhez:
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 8-10 kanál cukor
  • 1,5 liter tej

Elkészítés

Elkészítés: 1.) A tészta hozzávalóit kenyérsütőgépbe tesszük (alulra a folyékonyakat, felülre a szilárdakat), vagy hagyományos módon bedagasztjuk, megkelesztjük.

2.) A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, és egy feles pohárral kiszúrjuk. A galuskákat kivajazott jénaiba tesszük, megkenjük olvasztott vajjal, és megszórjuk cukrozott darált dióval. (Ekkora adagból nekem 2 rétegű lett a tészta-galuska lerakatom.) Előmelegített sütőben, kb. 200 fokon, 20 perc alatt megsül.

3.) A vaníliakrémhez hígabb pudingot főzünk a tejjel és a cukorral, majd a kisült aranygaluskához kínáljuk.

Megjegyzés

Célszerű nem lapos tányérban tálalni, mint ahogy én csináltam, hanem inkább valamilyen szép desszertes csuporban.

További receptek Mirza blogjában, a Morzsálóban! - Morzsálós Mirza

Ezek is érdekelhetnek

Friss