Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Aranygaluska kenyérsütőgépben kelesztve

90 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 2,5 dkg porcukor
  • 2,5 dkg vaj
  • 2 dkg élesztő
  • 3 g só
  • 1 egész tojás
  • 1,1-1,2 dl tej
  • 1 citrom héja
  • A szóráshoz:
  • 10 dkg darált dió
  • 9 dkg kristálycukor
  • olvasztott vaj

Elkészítés

Elkészítés: 1. Az összes összetevőt mérjük ki és tegyük a kenyérsütő gépbe úgy, hogy az élesztő ne érintkezzen közvetlenül a sóval. A kelesztőprogrammal készítsük el a tésztát.

2. Míg kel a tésztánk, vékonyan vajazzunk, lisztezzünk ki egy 26 cm átmérőjű tortakarikát. Keverjük össze egy tálban a szóráshoz előkészített darált diót a kristálycukorral.

3. Ha megkelt a tésztánk, nyújtsuk ki 2 cm vastagra, majd nagyjából egyforma darabokat szaggassunk belőle pogácsaszaggatóval, maradék nélkül. Nem kerek pogácsa alakokat kell szaggatni, hanem maradék nélkül szaggassunk szabálytalan formákat.

4. A kiszaggatott tésztákat egyenként olvasztott vajba mártjuk, majd alaposan a cukrozott dióba forgatjuk, végül szorosan a kivajazott formába tesszük.

5. Ha megtelt a forma, a maradék cukros dióval megszórjuk, és újabb 15 percen át kelesztjük.

6. Előmelegített sütőben megsütjük, majd vaníliasodóval tálaljuk.

Megjegyzés

A kenyérsütő tulajdonképpen pofonegyszerűvé teszi a dolgunkat. - csuika7

Ezek is érdekelhetnek

Friss