Elkészítés: 1. Az összes összetevőt mérjük ki és tegyük a kenyérsütő gépbe úgy, hogy az élesztő ne érintkezzen közvetlenül a sóval. A kelesztőprogrammal készítsük el a tésztát.
2. Míg kel a tésztánk, vékonyan vajazzunk, lisztezzünk ki egy 26 cm átmérőjű tortakarikát. Keverjük össze egy tálban a szóráshoz előkészített darált diót a kristálycukorral.
3. Ha megkelt a tésztánk, nyújtsuk ki 2 cm vastagra, majd nagyjából egyforma darabokat szaggassunk belőle pogácsaszaggatóval, maradék nélkül. Nem kerek pogácsa alakokat kell szaggatni, hanem maradék nélkül szaggassunk szabálytalan formákat.
4. A kiszaggatott tésztákat egyenként olvasztott vajba mártjuk, majd alaposan a cukrozott dióba forgatjuk, végül szorosan a kivajazott formába tesszük.
5. Ha megtelt a forma, a maradék cukros dióval megszórjuk, és újabb 15 percen át kelesztjük.
6. Előmelegített sütőben megsütjük, majd vaníliasodóval tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre