Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Aranygaluska kényelmesen

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 60 dkg liszt
  • 1 csomag instant élesztő
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 egész tojás
  • 5 dkg olvasztott margarin
  • 6 dkg cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 kiskanál őrölt fahéj
  • 3 dl langyos tej
  • pici só
  • A vaníliaöntethez:
  • 1 csomag főzős vaníliás pudingpor
  • 8 dl tej
  • 5 kanál cukor
  • Valamint:
  • 20 dkg dió
  • 4 evőkanál cukor
  • 15 dkg olvasztott margarin

Elkészítés

Elkészítés: Kenyérsütőgépben készítem a tésztát. Beleteszek minden hozzávalót, alulra a folyadékokat. 1,5 órás keverő, kelesztő programra állítom.

Amikor készen van, 40 fokra bemelegítem sütőt. Kikenek margarinnal egy közepes tepsit. A tésztát lisztezett asztalon kézzel ellapogatom, és (lehet pogácsaszaggatóval) kézzel csipkedek belőle szilva méretű darabokat, amiket egymás mellé helyezek a sütőlapon.

20 dkg diót durvára darálok, elkeverem 4 evőkanál cukorral, és rászórom egyenletesen a tésztára. 15 dkg olvasztott margarinnal meglocsolom, és duplájára kelesztem az előmelegített sütőben, ezután feljebb kapcsolom a hőmérsékletet, és 170 fokon aranybarnára sütöm.

Amíg sül a tészta, elkészítem a híg pudingot. Nem bonyolítom, nagyon finom így is, a tészta már amúgy is meg van bolondítva a sok ízzel, az öntet inkább kevésbé legyen édes és karakteres.

Megjegyzés

Ebből a mennyiségből 6 adag jött ki, aki szereti a sok öntetet, az csináljon dupla mennyiséget belőle. - ekesandi

Ezek is érdekelhetnek

Friss