Az élesztőt két kávéskanál cukorral tejben felfuttatjuk.
Egy kiló lisztben tíz deka margarint elmorzsolunk, hozzáadunk egy tojást, két csapott teáskanál sót, 0,5 liter tejet és a felfuttatott élesztőt.
Az egészet összegyúrjuk, belisztezzük és leterítve kelesztjük körülbelül 40 percet.
Az aranygaluskához a tészta felét evőkanállal kiszaggatjuk, olvasztott vajban vagy zsírban megforgatjuk, és egy kivajazott, zsírozott magas lábasba tesszük, majd soronként megszórjuk darált cukros dióval. Addig folytatjuk, amíg a lábas félig megtelik, ezután kelni hagyjuk.
A Ferdinánd-kalácshoz a tészta másik felét szögletesre, ujjnyi vastagra kinyújtjuk, majd húsz deka vajat és húsz deka porcukrot kikeverünk egy csomag vaníliás cukorral, és a tésztát lekenjük vele.
Feltekerjük, majd négy centiméteres darabokra vágjuk, kivajazott, zsírozott lábasba rakjuk a szeleteket, majd a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztákat először 200 fokon 20 percig, majd 150 fokon 25 percen keresztül a sütőben készre sütjük.
A TV Paprika Édes nagyik finom sütik című műsorából.