Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Aranygaluska másképp (cukor- és lisztmentes recept)

default user icon

Hozzávalók

  • A sültalmakrémhez:
  • 3 db alma (közepes)
  • A tésztához:
  • 6 db tojás
  • 8 dkg vaj
  • 1/2 rúd vanília
  • 2 ek nyírfa cukor
  • 1 csipet só
  • 1 dkg szódabikarbóna
  • 1 db narancs (reszelt héja)
  • 1 dkg fahéj (őrölt)
  • 3 ek sültalmakrém
  • 25 dkg darált dió
  • 5 dkg zabpehelyliszt
  • A vaníliasodóhoz:
  • 6 db tojássárgája
  • 2 dl tej
  • 1 tk vaj
  • 2 tk nyírfa cukor
  • 1/2 tk vaníliaőrlemény
  • 2 ek sültalmakrém

Elkészítés

    1. A sültalmakrémhez az almákat félbe vágjuk, a szárukat és a csészeleveleiket kivágjuk, majd sütőpapírral bélet tespsire rakjuk, héjukkal lefelé, és 210 fokra előmelegített sütőben, 30 perc alatt megsütjük. A sült almákat turmixgépbe tesszük, és a legmagasabb fokozaton lepürésítjük.
    2. A tojások sárgáját kikeverjük a vajjal, majd hozzáadjuk a vaníliarúd kikapart magját, a nyírfacukrot, a sót, a szódabikarbónát, a reszelt narancshéjat, a fahéjjal és a sültalma krémet. Ha egynemű lett a keverékünk, hozáadjuk a darált diót, és végül a zablisztet is.
    3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd két részben, óvatosan a masszához forgatjuk. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe töltjük, és a közepesnél kicsit erősebb, kb. 180 fokos sütőben, 35-40 perc alatt készre sütjük.
    4. A sodóhoz, egy fém tálban a tojások sárgáját elkeverjük a tejjel, majd vízgőz felett besűrítjük. Amikor sűrűsödni kezd, beledobjuk a vajat, beleszórjuk a nyírfacukrot és a vaníliaőrleményt. Amikor kész, levesszük a gőzről, majd hozzáadjuk és elkeverjük benne az almapürét.
    5. A megsült és kihűlt tésztát egy evőkanállal galuska formára szaggatjuk, tányérra halmozzuk, és meglocsoljuk a vaníliasodóval.

      Íme a recept videón >>> 

      MÉG TÖBB ARANYGALUSKA >>> 

      DIÓS SÜTIK >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin