- Hozzávalók 2 személynek:
- 2 db aranydurbincs (kb. 30 dkg-osak)
- 2 gerezd fokhagyma
- kisebb csokor kakukkfű
- kisebb csokor koriander
- kisebb csokor petrezselyemzöld
- 1/2 citrom leve
- só
- színes bors
- hal fűszerkeverék
- 3 evőkanál olívaolaj

Elkészítés: A halat ízlés szerint csepegtessük meg a citromlével, majd kívül-belül sózzuk, és szórjuk meg a hal-fűszerkeverékkel.
A zöldfűszereket vegyesen fogjuk össze csokorba, a fokhagymát a kés lapjával kicsit nyomjuk össze. Ezután helyezzük bele a hal hasüregébe először az összenyomott fokhagymát, majd a zöldfűszeres csokrot (ízlés szerint több fokhagymagerezdet is tehetünk).
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd locsoljuk meg az olívaolaj felével. Ezután helyezzük rá egymás mellé a befűszerezett durbincsot, majd frissen őröljünk rá színes borsot. Végül locsoljuk meg a maradék olívaolajjal.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 30-35 perc alatt süssük készre.
A sütőből kivéve locsoljuk meg a hal bőrét a forró olajjal, majd hagyjuk egy kicsit hűlni (én légkeverésnél 160 fokon, 30 percig sütöttem).
Citromszelettel tálaljuk. Ízlés szerint salátát vagy köretet is kínálhatunk hozzá, de én ettől most eltekintettem.
Hozzászólások