Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Aranybarnára sült sertéskaraj fűszeres burgonyával

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 db bőrös sertéskaraj
  • 3 db KNORR Aranysárga Marhahúsleves kocka
  • 1/2 dl olaj
  • 1/2 kg burgonya
  • 1/2 kg vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál őrölt kömény

Elkészítés

    Elkészítés: A karaj felső, bőrös részét éles késsel kereszt alakban bevágjuk, így sütéskor szépen kinyílik. 2 db marhahúsleves kockát elkeverünk az olajjal, a zúzott fokhagymával és a köménymaggal. A hús alsó részét ezzel a páclével bekenjük, és fél órát érleljük. Közben egy nagyobb tepsibe tesszük az ujjnyi vastagra vágott burgonyát és vöröshagymát, ráöntjük a megmaradt páclevet, és a tetejére tesszük a karajt. Közepesen meleg sütőbe tesszük, és amikor a hús külső része megpirult, ráöntjük a maradék leveskockából készített húslevest. Folyamatos locsolgatás mellett addig sütjük, amíg a hús megpuhul. A sütés befejezése előtt 15 percig már ne locsoljuk, így a bőre ropogóssá válik, és aranybarna lesz.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin