Elkészítés: A karaj felső, bőrös részét éles késsel kereszt alakban bevágjuk, így sütéskor szépen kinyílik. 2 db marhahúsleves kockát elkeverünk az olajjal, a zúzott fokhagymával és a köménymaggal. A hús alsó részét ezzel a páclével bekenjük, és fél órát érleljük. Közben egy nagyobb tepsibe tesszük az ujjnyi vastagra vágott burgonyát és vöröshagymát, ráöntjük a megmaradt páclevet, és a tetejére tesszük a karajt. Közepesen meleg sütőbe tesszük, és amikor a hús külső része megpirult, ráöntjük a maradék leveskockából készített húslevest. Folyamatos locsolgatás mellett addig sütjük, amíg a hús megpuhul. A sütés befejezése előtt 15 percig már ne locsoljuk, így a bőre ropogóssá válik, és aranybarna lesz.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre