Keress receptre vagy hozzávalóra

Aranyásók kedvenc sült pulykája

default user icon
4.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 db pulyka alsócomb
  • 2 kávéskanál ételízesítő
  • 1/2 dl olaj
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 mokkáskanál méz
  • 1 mokkáskanál majoránna
  • 1 csokor friss kakukkfű

Elkészítés

    Elkészítés: Az ételízesítőt egy keverőtálban összekeverjük az olajjal, majoránnával, zúzott fokhagymával, reszelt vöröshagymával és a mézzel. Sütés előtt legalább 3 órával a pulykacombot alaposan bedörzsöljük a páccal. A húst tepsibe tesszük, és 180 C-os sütőben kevés vizet aláöntve 20 percig fólia alatt sütjük. Utána levesszük a fóliát, és addig sütjük, amíg a hús teljesen megpuhul és szép piros lesz. Tálaláskor meghintjük friss kakukkfűvel. Köretként főtt burgonyát vagy rizst adhatunk mellé.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

X

Nem ez a legjobb Aranyásók kedvenc sült pulykája recept?