Elkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk. A sárgarépát és a fehérrépát karikára vágjuk. A vöröshagymán hagyunk egy réteget a vörös hajából, nem szedjük le az összeset, egészben hagyjuk. A zellergumót és a krumplikat kockákra vágjuk. A zellerzöldet felaprítjuk.
A farhátakat megmossuk, megtisztítjuk, és kb. 3-4 liter hideg vízben lassú tűzön feltesszük főni. Mikor feljön a habja, lehabozzuk, majd a megtisztított, feldarabolt zöldségeket beletesszük, és lassú tűzön tovább főzzük. Fontos, hogy ne forrjon hosszan a leves, hanem csak lassan főjön, esetleg lassan gyöngyözzön. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és egy bő csipet pirospaprikát teszünk hozzá. Amikor a zöldségek is mind megfőttek, elkészült.
Levesbetétnek klasszikus cérnametéltet ajánlok hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre