Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Aranyalma

default user icon

Hozzávalók

  • 3 db alma (kb. 300g/db)
  • A krémhez:
  • 250 g mascarpone
  • 100 g tejszín
  • 40 g cukor
  • 0,5 tk fahéj (őrölt)
  • A morzsához:
  • 30 g liszt
  • 30 g vaj (hideg)
  • 20 g cukor
  • A karamellhez:
  • 100 g cukor
  • 40 g vaj
  • 50 ml tejszín
  • A díszítéshez:
  • 1 marék dió

Elkészítés

    1. Az almák tetejét levágjuk, majd középen kivájjuk. Érdemes vastagabbra hagyni az oldalát és az alját, hogy sütéskor ne essen szét a gyümölcs. A kivájt részeket apróra vágjuk.
    2. A krém hozzávalóit összekeverjük, majd belekanalazzuk az almákba. A morzsához a lisztet és a cukrot összekeverjük, majd kis darabokban hozzáadjuk a vajat és morzsás állagúra keverjük az ujjunkkal. Ezt rászórjuk az almákra, majd előmelegített sütőben 170 fokon 12 percet sütjük. Akkor jó, ha a a morzsa már szép aranybarna.
    3. A karamellhez a cukrot felolvasztjuk, majd amikor elkezdett barnulni, óvatosan hozzáadjuk a vajat és gyors mozdulatokkal belekeverjük a masszába. Ezután a tejszín következik, amivel hasonlóképp járunk el. Végük az apróra vágott almákat is belekeverjük. A diót egy serpenyőben megpirítjuk majd durvára vágjuk.

    ALMÁS, TÚRÓS, MEGGYES PITE 

    HÁZIAS ALMÁS BÉLES 

    ALMÁS MÁKTORTA BARACKLEKVÁRRAL TÖLTVE 

Megjegyzés

Igazi őszi csemege. Finom teával, tökéletes egy teraszos ücsörgéshez.

lulu50
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin