Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Arancini

MME MME
2 4.5/5
60 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A rizst megfőzöm, majd félreteszem. A zöldborsót szintén. A mozzarellát felkockázom.

Olívaolajon szeletelt fokhagymát futtatok, majd beleteszem a darált húst, lepirítom. Sóval, borssal meghintem. A húsra öntöm a konzerv paradicsomot, de előtte késsel összevagdosom a paradicsomdarabokat még a dobozban. Addig főzöm a húst a sűrű paradicsomszószban, míg az megpuhul. Közben fűszerezem friss bazsalikommal.

Mikor kész a paradicsomos darált hús, egy nagy szűrőn leszűröm, a kicsöpögő szószt félreteszem.

A rizsből maroknyi gombócokat formázok, és a közepükbe egy adag húsos tölteléket teszek. A gombócokat szépen összenyomkodom, és sima felületűre egyengetem, majd beteszem a hűtőbe kb. fél órára.

Ezután tojásba és zsemlemorzsába panírozom, majd bő, forró olajban kisütöm. A felfogott, félretett paradicsomszósszal tálalom.

Megjegyzés

A rizs ne legyen túl cupákos és száraz sem, mert akkor nem áll össze.

Eredeti szicíliai recept, én egy szicíliai asszonytól tanultam. Ők úgy falják, mint egy nagy narancsot, amúgy az is a jelentése. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss