Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Aprósütemény

default user icon
3 3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 5 dkg zsír
  • 10 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 2,5 dkg szalalkáli
  • szükség szerint tej
  • a tetejére kristálycukor

Elkészítés

    Elkészítés: A szalalkálit kb. 0,5 dl langyos tejbe beáztatjuk. A lisztet, a cukrot, a szalalkális tejet, a tojás sárgáját, a zsírt összegyúrjuk, annyi tejet felhasználva még, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. Egy óra pihentetés után vékonyra sodorva különböző formákat szaggatunk. Felületüket tojásfehérjével megkenjük, és kristálycukorba meghempergetjük. Kizsírozott tepsiben, közepesen meleg sütőben halványsárgára sütjük.

Megjegyzés

Igen kiadós, olcsó sütemény. Nagyszerű rágcsálnivaló.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

mamaegy1
Köszönöm a választ, ami már majd\' egy éves, pedig szoktam nézni, hogy írnak-e nekem. Az idei karácsonyi kérdésem: libazsírral is jó lehet? most nincs másom itthon hirtelen...Valamint a diós változat a fára, hogyan készül? csak belekeverem a tésztába a darált diót? Így tudom elképzelni. Jó ünnepi sütögetést kívánva: mamaegy1
Anduus
Kedves mamaegy1! Igen, csak a tojásos felét. Nagymamám mindig ilyet sütött a karácsonyfára(egy kis dióval felturbózva), akár erre is megfelel. Tényleg elég kiadós.:)
mamaegy1
Kedves Gólyanéni! Mindkét felét meg kell hempergetni cukorban, vagy csak a tojásfehérjéset? Gyanús, hogy az alsó fele cukrosan megégne a tepsiben. Amúgy nagyon szimpi, és szeretném kipróbálni! ;-)

Hasonló Receptek

Magazin